Metal Saplı Izgara Tava

Evde mangal keyfi yaşamak isteyenler için!

Saplı Derin Tava ve Tencere
Pratik ve eşsiz bir ürün isteyenler için!

Oval Döküm Demir Tencere
Harika ve lezzetli yemekler için!

Metal Kulplu Tava ve Harici Saplı

Mutfağınıza çok yakışacak!

Mangal Izgara Çift Silikon Kulplu
Evde, balkonda, terasta mangal mı olur demeyin!

Balık Tavası Kulplu ve Ahşap Altlıklı
Daha sağlıklı ve lezzetli balıklar!

Krep Pizza Pancake Tavası Metal Saplı
Sabah kahvaltılarının ve ara öğünlerin vazgeçilmezi!

Sac Kavurma Tavası Metal Kulplu
Izgara tadında et pişirmek mümkün!

Çok Amaçlı Döküm Demir Sığ Tencere
Geleneksel pişirme yöntemleri için!

Metal Saplı Izgara Tava

Evde mangal keyfi yaşamak isteyenler için!

Saplı Derin Tava ve Tencere
Pratik ve eşsiz bir ürün isteyenler için!

Oval Döküm Demir Tencere
Harika ve lezzetli yemekler için!

Metal Kulplu Tava ve Harici Saplı

Mutfağınıza çok yakışacak!

Mangal Izgara Çift Silikon Kulplu
Evde, balkonda, terasta mangal mı olur demeyin!

Balık Tavası Kulplu ve Ahşap Altlıklı
Daha sağlıklı ve lezzetli balıklar!

Krep Pizza Pancake Tavası Metal Saplı
Sabah kahvaltılarının ve ara öğünlerin vazgeçilmezi!

Sac Kavurma Tavası Metal Kulplu
Izgara tadında et pişirmek mümkün!

Çok Amaçlı Döküm Demir Sığ Tencere
Geleneksel pişirme yöntemleri için!

Antrikot Tarifi

Malzemeler (Kişi başı):

1 Adet (150-180 gr. arası) dana antrikot
Tuz
Değirmen karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Kasaptan inceltilmemiş şekilde aldığınız antrikotunuzu 1 saat kadar oda sıcaklığına gelmesi için dinlendirin.
Tuz, karabiber, kekik ve çok az zeytinyağı ile ön ve arka kısmını lezzetlendirin.
İyice ısıttığınız döküm ızgara ya da tavada etin önce ilk yüzünü mühürleyin.
İz vermek için eti ızgaraya koyup 1 dakika bekleyin, 1 dakika sonunda 40 derecelik bir açıyla yan çevirin ve 1 dakika daha bekleyin.
Aynı işlemi diğer yüze de uygulayın.
Önceden ısıttığınız 200 derece fırının tepsisine eti alın.
Orta pişmiş isterseniz 5 dakika, orta iyi pişmiş isterseniz 7 dakika pişirin.
Pişen eti ahşap bir kesme tahtası üzerine alıp 1 dakika dinlendirin.
Dinlenen eti ister bütün ister dilimleyerek servis yapın.
Orta pişmiş et için: 5 dakika Orta iyi pişmiş et için: 7 dakika İyi pişmiş et için: 10 dakika

Bonfile Tarifi

Malzemeler:

Kişi başı 1 adet bonfile (140 gr.)
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 sap taze kekik
Kızartma için 1 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı

1 parmak kalınlığındaki bonfilenin her iki tarafını da tuz ve karabiber serperek tatlandırın.
Tavaya 1 su bardağı zeytinyağını alın ve dumanlar çıkıncaya kadar ısıtın.
Bonfileyi tavaya alın ve çevire çevire toplam 4 dakika pişirin.
Kızaran bonfileyi bir tabağa ya da tahtaya alın.
Zeytinyağını bir kap içine boşaltın. Bonfileyi tekrar sıcak tavaya alın.
Tavayı ateşe koymadan tereyağını, taze kekikleri ve sarımsakları ilave edin. (Bu işlemi yağın hemen yanmaması için yapıyoruz.)
Tavayı ocağa alın her iki yüzünü de çevirerek tereyağı ile lezzetlendirin.
1-2 dakika pişirdikten sonra kesme tahtasına alın ve dilimleyerek servis yapın.

Kontrfile Tarifi

Malzemeler:

Beş - altı dilim kontrfile et
Bir adet orta boy kuru soğan
İki yemek kaşığı yoğurt veya yoğurt suyu
Bir yemek kaşığı sirke
Tuz
Kekik

Yapılışı

Soğanın kabukları soyulur, irice doğranır.
Üzerine yoğurt, sirke, tuz ve kekik eklenerek karıştırılır.
Kontrfile dilimleri bu karışımın içerisine düzgünce yerleştirilir.
Zaman varsa en az bir gün ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletilir.
Pişirme aşamasına gelince etler bu karışımın içinden alınır.
Isıtılmış olan döküm tavaya yerleştirilir.
Kontrfile dilimleri mühürleme usûlüyle pişirilir. Yani etin bir tarafı iki – üç dakika tamamen piştikten (renkleri kahverengi oluncaya kadar) sonra diğer tarafı da çevrilerek burası da pişirilir. Çevirme muamelesini yaparken çatal veya bıçak etlere batırılmamalıdır. Böylece etin sulu ve lezzetli olması sağlanır.

Kuzu İncik Tarifi

Malzemeler:

2 tane kuzu incik
1 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
1 su bardağı ılık su
2 orta boy havuç (halka halka kesilmiş.)
1 küçük soğan (iri parçalar halinde doğranmış)
1 defne yaprağı
1 çubuk tarçın

Et Marinesi;

1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı doğranmış acı biber (taze ya da turşu biber kullanabilirsiniz.)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş büyük büyük dogranmış sarımsak
Tuz ve karabiber

Yapılışı

Et marinesi malzemelerini karıştırın ve inciklerinizi bu marine karışımıyla ovalayın.
Sarımsak ve biberlerin etlere yapışanları uzerinde kalabilir. Ete yapismayanlarini sonra tencereye eklemek uzere kenarda tutun.
Dokum tencereye iki yemek kasigi zeytinyagi koyup inciklerin her tarafini kizartin (muhurleyin).
Incikleri tencereden cikartip kenara koyun.
Sogan ve havuclari tencereye atin ve 3-4 dakika kadar tencerede cevirin.
Tencerenin dibine yapisan parcalari kaziyin.
Ardindan et suyunu, ılık suyu, marineden kalan sarimsak ve biberleri tencereye ekleyip incikleri tencereye geri koyun.
Defne yapragini ve cubuk tarcini da tencereye ekleyin.
Tencerenin kapagini kapatin ve kisik ateste 4.5 - 5 saat kadar pismeye birakin. Yemeginizin suyunun bitip bitmedigini ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin.


Sac Kavurma Tarifi

Malzemeler:

1 kg. kuşbaşı et
1 orta boy soğan
3 su bardağı su
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
5 diş sarımsak
8-10 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kekik
İsteğe göre bir miktar kuyruk yağıda ilave edilebilir.

Yapılışı

Eti döküm tencereye koyun.
Soğanı soyun ve en az 10 parçaya bölüp etlerin üzerine ekleyin.
3 su bardağı suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
Ocağın altını orta ateşte açın. 40 dk sonra ateşi kısın ve biraz tuz ilave edin.
Ara ara kontrol ederek yaklaşık 2 saat et yumuşayana kadar pişirin.
Et, suyu çekmiş fakat hala sert ise biraz daha ılık su ekleyerek pişirmeye devam edin.
Et yumuşayıp tüm suyu çektiğinde, zeytinyağı döküp karıştırın. Karabiber, kekik ve kırmızı biberi ekleyin. Tadına bakıp tuz oranını ayarlayın.
10 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.
4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 2 saat 10 dk

Üye Girişi Üye Ol Sipariş Takibi Canlı Destek
0 Sepetinizde ki Ürün Sayısı
SEPETE GİT