Endüstriyel Mutfak Ürünleri
Endüstriyel Mutfak Ürünleri ve Çeşitleri
Restoran, kafe ve diğer işletmeler Türk mutfağını yansıtmaktadır. Özel davetler, toplantılar ve sevilen insanların buluşmalarında önem taşıyan dış mekanlarda dikkat edilen konuların başında; yemeklerin lezzeti, kalitesi ve hijyenik olması gelmektedir. Tüm bu önemli kriterler doğru endüstriyel mutfak seçimi ile mümkündür. Profesyonel mutfak içerisindeki elektrikli ev ve mutfak aletleri de özenle seçilmelidir.
Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Nelerdir?
Hem kalitesi hem de fiyatı ile işletmenize uygun endüstriyel mutfak ekipmanları arıyorsanız Tekzen'in sizlere sunduğu koleksiyona bir göz atın. Tekzen.com'da bulunan marka, fiyat ve ürün çeşidi filtreleme seçenekleri sayesinde atadığınız ürünü kolayca bulabilirsiniz. Zengin bir ürün yelpazesine sahip olan bu koleksiyonda, bir profesyonel mutfakta bulunması gereken bir çok ürün mevcut. Tekzen’i tercih ederek işletmenizin mutfağını emin ellere teslim etmiş olacaksınız.
Zengin çeşitler içerisinde farklı kapasitelere sahip çay makineleri, yayınlar, waffle makineleri, fritözler, buharlı pişiriciler, tost makineleri, ızgaralar, tost makineleri, kahve makineleri, döner ocakları, set üstü ocaklar ve daha birbirinden kaliteli ürünler bulabilirsiniz.
Endüstriyel Mutfak Tasarımı Nasıl Olmalı?
Profesyonel mutfak tasarımı denildiğinde alan planlaması, stil, dekorasyon, şekil ve büyüklüklerin belirlenmesi gibi konulara dikkat edilmelidir. Ayrıca mutfağın semini, ışıklandırması ve kullanılacak ekipmanlar da mutfak tasarımı tamamıyla değiştirecek etmenlerdir. Mutfağın zemini ekipmanlara uyumlu olarak tasarlanmalıdır. Eğer koyu renkli ekipmanlar kullanılıyorsa daha aydınlık zemin seçilerek mutfağın havası değiştirilebilir. Ayrıca mutfağın tasarımında elemanların rahat hareket edebilecekleri şekilde planlama yapılması gerekir.
Tekzen endüstriyel mutfak tasarımında mutfağın ışıklandırılması çalışanların verimliliğine büyük katkı sağlamaktadır. Aydınlatmanın doğru seçimi hem elektrik giderlerine fayda sağlayacak hem de çalışan elemanların üretkenliğini olumlu yönde etkileyecektir. Işıkların konumlandırılması yapılırken hazırlık alanı ve pişirme alanı gibi elemanların en çok çalıştığı yerler seçilmelidir. Böylece elemanlar dikkatlerini toplar.
Endüstriyel Mutfak Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?
Endüstriyel mutfak temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta temizliğin belirli aralıklarla yapılmasıdır. Ayrıca temizliğin mutfağın her alanında yapılması gerekir. Mutfak zemininden duvarlara ve endüstriyel mutfak ekipmanlarına kadar detaylı temizlik yapılması pişirilecek yiyeceklerde hijyenin sağlanmasında önem taşımaktadır. Özellikle en fazla kirlenen mutfak zemini uygun temizlik ürünleriyle sık sık silinmelidir.
Endüstriyel mutfak temizliğinde mutfak ekipmanlarının temizliği özenli bir şekilde yapılmalıdır. Ekipmanları temizlemeden önce, kullanma talimatında temizleme için önerilerin bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir. Talimatlara uyumlu bir temizlik ürünlerin ömrünü uzatacak ve temizlikteki verimi arttıracaktır. Eğer temizleme önerileri bulunmuyorsa uyumlu temizleme malzemeleri ve temizleme bezleriyle temizlenmelidir. Kullanılacak temizlik malzemelerinin ekipmanlara zarar vermeyecek nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
Endüstriyel Mutfakların Havalandırması Nasıl Olmalıdır?
Endüstriyel mutfaklarda düzgün bir şekilde yapılmayan havalandırma birçok probleme neden olmaktadır. Yeterli bir şekilde havalandırılmayan mutfaklarda ısı ve nem birikmesi olacaktır. Bu da elektrikli endüstriyel mutfak aletlerinin bozulmasına neden olacaktır. Ayrıca malzemeler ısınarak kullanılamaz hale gelecektir. Ortamda biriken nem ve ısı çalışan performansını da olumsuz etkilemektedir.