Toplam 208 üründen, 1-30 arası gösteriliyor.

Mangallar - Barbeküler


Mangal ve Barbekü Çeşitleri

Mangal keyfi yapmanın ilk adımı, mangal çeşitleri arasından ihtiyacınıza en uygun olanı seçmektir. Kömürlü, gazlı, elektrikli mangal tipleri arasından seçiminizi yaptıktan sonra, maşa, yelpaze, ızgara teli gibi yardımcı mangal malzemelerinizi tamamlamalısınız.

Mangal ve Barbekü Arasındaki Fark Nedir?

Mangal ve Barbekü temel olarak etleri pişirmek için benzer ısı kaynakları kullansa da, pişirme teknikleri açısından farklılaşır. Geleneksel ayaklı mangal sisteminde etler ateşe oldukça yakın biçimde yerleştirilir ve mümkün olduğunca ince veya küçük parçalı olarak hazırlanır. Barbeküde ise etler ateşten uzakta ve ağır ağır pişirilir. Bu sebeple kalın dilimlenmiş etler ve büyük parçalar pişirilebilir. Mangal üzeri açık olarak kullanılırken, barbeküler kapaklıdır ve etler üzerleri kapalı olarak adeta bir fırın mantığında pişirilir.

Mangal Modelleri Nelerdir?

Kullandıkları yakıt tipine göre, elektrikli, gazlı ve kömürlü olarak ayrılan mangallar, tasarımlarına göre de farklılıklara sahiptir. Bahçe barbekü modelleri kapaklı olurken, klasik mangalların kapağı bulunmaz. Mangallar yuvarlak veya köşeli olabildikleri gibi, emaye veya döküm de olabilir. Bacalı, yüksek ayaklı, tekerlekli mangal modelleri olduğu gibi, katlanabilen pratik mangallar da mevcuttur.

Barbekü çeşitleri arasında son dönemlerde en çok tercih edilen modeller, gazlı, lava taşlı ve döküm ızgaralı olanlardır. Alevin etlere temas etmeden lava taşlarını veya döküm ızgarayı ısıtması prensibi ile pişirme yapan bu barbeküler lezzetten ödün vermez.

Mangal ve barbekülerinin temizliği nasıl yapılmalıdır?

Mangal modelleri incelenirken, temizlik ve bakım kolaylığı da göz ardı edilmemelidir. Bir sonraki mangal keyfinizde lezzetli ve sağlıklı ürünler pişirmek istiyorsanız, mangalınızın bakım ve temizliğini ihmal etmemelisiniz. Izgara teliniz tamamen soğumadan, henüz ılıkken fazla yağları kağıt havlu ile almanız ana temizlik aşamasını kolaylaştıracaktır.

Ayaklı mangal temizliği pişirme esnasında sıçrayan yağlar, yapışan ve yanan yiyecek parçaları gibi zorlu kirler sebebi ile, özenle yapılmalıdır. İnatçı lekeler, bir sonraki kullanımınıza kadar bakteri üretebilir ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Yetersiz temizlik, aynı zamanda mangalınızın kısa sürede ömrünü doldurarak, kullanılamaz hale gelmesine sebep olacaktır.

Mangalı ve Barbekü Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Mangal modelleri temizlenirken, sirke ve kaya tuzu gibi doğal yardımcılar kullanılabilir. Deterjan, yağ sökücü gibi kimyasallar kullanılıyorsa, iyice durulandığından ve kalıntı bırakmadığından emin olmak gerekir. Temizlik sonrası mangalınızın tamamen kuruduğundan emin olun, su ve nem mangalınızın paslanmasına yol açabilir.

Üye Girişi Üye Ol Sipariş Takibi Canlı Destek
0 Sepetinizde ki Ürün Sayısı
SEPETE GİT