Hazırlama Makineleri
Hazırlama Makinaları ve Çeşitleri
Endüstriyel mutfak ürünlerin içinde yer alan tost makinesi, döküm ızgara çeşitleri, ıslak hamburger makinesi, lavaş yapma makinesi, büfe tipi fritöz, çorba kazanı, espresso ve cappucino makinesi gibi ürünleri rahatlıkla tekzen.com üzerinden temin edebilirsiniz. Mutfak ürünlerini büfe tarzı işletmelerde ya da daha büyük kapasiteli işletmelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Çay Makinesi Nasıl Olmalı?
Çay makineleri sadece çay demlemeye yaramaz aynı zamanda çayı sıcak tutmayı sağlar. Çay makinesi içim zevkini belirli bir süre devam ettirir. Dengeli yapısı sayesinde kaza risklerini en aza indirir. Ayrıca çayın pratik bir şekilde hazırlanmasını sağlar. Çay tiryakileri için birçok modelde çay makineleri bulunmaktadır. Model seçerken çayların su ısıtıcı kapasitesi önemlidir. Çayınızı kaç kişilik demleyeceğinize uygun olmalıdır.
Çay makinesinde ısıtıcı kısmının plastik olması sağlık açısından risk taşıdığı için cam ya da porselen seçeneklerini almaya özen göstermelisiniz. Otomatik kapanma, suyu sıcak tutma, farklı çay türlerini demleyebilme gibi özelliklere sahip olmalıdır. Su haznesi bölümü kaliteli paslanmaz çelikten ve kireç tutmama özelliğindeki ürünlerden olmalıdır.
Elektrikli Döküm Izgara Nasıl Temizlenir?
Döküm ızgara çeşitleri genellikle endüstriyel hizmet veren işletmeler, restoranlar, büfeler, turistik tesisler veya toplu yemek servisi verilen işletmelerde gıdaları pişirmek için üretilmiştir. Cihazları kullanmadan önce mutlaka kullanım kılavuzundaki bilgiler dikkate alınmalıdır. Cihazın açma kapatma düğmesi kontrol edilmelidir. Ortalama olarak cihazların ısınma süresi 40 dakikayı bulur. Pişirme işleminden sonra mutlaka cihazın ısısının düşürülmesi gerekir. Cihazları tamamen düz bir zeminde çalıştırmalısınız. Hassas, kıralabilecek olan kısımlarını sert darbelerden koruyunuz.
Cihazları temizlemeden önce mutlaka elektrik ile bağlantısının kesilmiş olmasına dikkat edin. Her kullanımdan sonra mutlaka pişirme yüzeyleri temizlenmelidir. Pişirme yüzeyi temizlendikten sonra temiz yağ ile yağlamalısınız. İç kısımlarına su dökmemeye dikkat etmelisiniz. Ana kısmı nemli bir bez ile temizleyebilirsiniz. Kaliteli ana gövde asla su altında yıkanmamalıdır. Yağdanlık kısmı temizlenmelidir. Eğer ürün uzun süre kullanılmayacaksa uygun şekilde paketlenip kaldırılmalıdır.
Fritöz ve Islak Hamburger Cihazları Nedir?
Endüstriyel mutfak ürünlerinden biri olan fritöz yağ içindeki patates, balık, tavuk veya et gibi yiyecekleri kızartmak amacı ile kullanılan elektrikli cihazlardır. Evlerde kullanılan fritözlerle endüstriyel mutfaklarda kullanılan fritözler arasında yapı bakımından farklılıklar mevcuttur. Genel olarak bütün fritözlerde kızartma kazanı, açma kapama anahtarı, rezistans yer alır.
Sokak tatları arasında ıslak hamburgerin fazla tercih edilmesinden dolayı ıslak hamburger makinesine talep arttı. Islak hamburger cihazı elektriğe bağlı olarak çalışır. Cihazın su haznesine ihtiyacı kadar su koyunuz. Cihaz aşağı yukarı 30 dakika içinde ısınır. Gıda haznesine delikli sac kısmına hamburger koyabilirsiniz. Su ısınınca hamburger ısınmaya başlar. Kireç oranı uygun su kullanmalısınız. Su delikli saca değmemelidir.
Narenciye Sıkacağı Nedir Ne İşe Yarar?
Portakal, limon, greyfurt, mandalina ve turunç gibi meyvelerin sıkmaya yarayan aletlere narenciye sıkacağı denir. İçinde katkı maddesi olmadan üretilmiş doğal meyve suları tercih edilmesinin nedeni hem lezzetli hem de sağlıklı olmasıdır. Narenciye meyveleri sıkarken içine posa ve çekirdeklerin girmesini engellemektedir. Bu şekilde sıkılan meyvelerin içimleri daha güzel ve kolay olur. Bundan dolayı birçok büfe veya işletmelerce tercih edilmektedir.